Kai iš turgaus parsinešiau mėlynių, žinojau, kad virsiu mėlynėmis įdarytus virtinukus (vaikystės klasika!), kitas sumaišysiu su braškėmis ir avietėmis, o likusias suvalgysim su pienu arba išvirsiu košę. Su pienu nesuvalgėm, tai uogas ištiko košės …
Maceruotos uogos su klevų sirupu
Šiandien ryte trumpam nubėgau į turgų. Šviežių uogų pusryčių blynams. Tokiu metu laiku nuo uogų gausos ir įvairovės sukasi galva. Ir norisi visko! Į krepšį nukeliavo ryte surinktos lietuviškos avietės (kurias Leonas įsigudrino valgyti nuo visų 5 …
Pasta su špinatų ir rikotos-maskarponės padažu
Štai idėja lengvai vasaros vakarienei – vasariškas, gaivus ir labai greit pagaminamas makaronų patiekalas. Jei visko turite šaldytuve, užtruksite maždaug 15 minučių. Neblogai, tiesa? Nes kas nori stovėti prie viryklės, kai galima mėgautis geru oru …
Arbūzų šiaudeliai su jogurto padažu
Man vasara oficialiai prasideda su pirmaisiais arbūzais ir saldžiomis braškėmis. Aš pati braškes ir arbūzus mėgstu valgyti vienus, be nieko ir, kol neturėjome Leono, daugiausia, ką darydavau virtuvėje su šiais ingredientais, tai lengvas salotas su …
Avokadai yra gėris. Avokadai ir grūdėta varškė = best combo ever. Pasidalinsiu idėja, kaip vienas greitas ir paprastas užkandis gali virsti keliais skirtingais variantais ir nepabosti.⠀⠀AVOKADAI SU GRŪDĖTA VARŠKE⠀1 avokadas⠀200 g grūdėtos …