Žinau, kad pradėjus primaitinimo kelionę ir mažo žmogaus pažintį su maistu, linkime savo vaikui paties geriausio. Visa tai – iš meilės. Norime, kad maistas kaskart būtų skanus, vertingas ir gražiai atrodytų patiektas. Prisimenu, šios kelionės …
Tobuliausi vafliai su raugu
Praėjusią savaitę iš @malsenaplius „Kepimo akademijos“ į namus kartu su manimi parkeliavo ir naujas augintis – @dmvkepykla išmyluotas ir 4 metus (r)augintas raugas. Esu minėjusi, kad mano santykis su duonos kepimu komplikuotas: sourdough aš dievinu …
Žemės riešutų sviesto ir datulių „karamelės“
Užkandis? Desertas? O gal abu viename? Prisiekiu, čia toks geras reikalas, kad pabandę norėsit kartoti tikrai dar ne kartą.⠀⠀Ar sakiau, kad šitoms „karamelėms“ pagaminti tereikia 3 ingredientų datulių, žemės riešutų sviesto, natūralios vanilės pastos …
Kvapnus indiškas lęšių troškinys „dhal“
Esat girdėję tokį teiginį, kuris dažniausiai taikomas nepataisomų perfekcionistų gydymui: „It's better done, than perfect“? Tai aš bandau šį principą kartoti sau kasdien. Kartais sekasi, kartais įkrentu į nuolatinį dalykų tobulinimą ir dažniausiai jų …
Svieste karamelizuoti bananai
Kuo pagardinti pusryčių košę, skrebutį, varškę ar jogurtą? Vienas mėgstamiausių mano ir Leono priedų yra svieste karamelizuoti bananai. Be jokio pridėtinio cukraus, nes traškiai plutelei susidaryti pakanka cukraus esančio bananuose. Recepto kaip ir …