Daiktai mano virtuvėje neatsiranda šiaip sau. Visi virtuvės rakandai ir prietaisiai būna apgalvoti ir tikrai reikalingi. Na, gal tik išskyrus fancy makaronų gaminimo mašiną, kurios per beveik 9 metus nepanaudojau dar nė karto. Vaflinė - pirmojo …
Avižų košė su kriaušėmis ir tahini
Vienas mėgstamiausių mudviejų su Leonu pusryčių patiekalų – vis kitaip paruošta avižinė košė. Nors žinau, kad vertingiausia yra košė verdama iš avižų grūdų (kurių jokiu būdu nereikėtų painioti su dribsniais), tačiau iš avižų grūdų verdama košė …
Žemės riešutų sviesto trupiniuotis su džemu
Savaitgaliui artėjant labai norėjau pagaminti sveikus ir sočius batonėlius, kuriuos būtų galima įsidėti į užkandžių dėžutę lekiant į mišką, tačiau galiausiai man atrodo, kad gavosi toks labiau sveikuoliškas pyragas, kurio iki savaitgalio gali …
Burokėlių risotto su ožkų sūriu
Burokėlis yra kukli, bet nuostabi daržovė! Jau n+k metų burokėliai išgyvena savo renesansą, bet man atrodo, kad Lietuvoje jie taip niekada ir nebuvo pamiršti, tik valgytojams išdrasėjus įgauna vis kitas, naujas formas ir sužiba patiekaluose, apie …
Šokoladinis kremas ir slaptas jo ingredientas
Šokoladinis humusas? Skamba keistai. Šokoladinis kremas? Arčiau tiesos, ypač jei turėsime minty, kad ir naudojamas jis ten, kur įprastai norėtųsi pagardinti šokoladiniu kremu, suprask, Nutella. Tik šis kremas be riešutų - riešutiškumo ir tekstūros …